Iskolánk

Hordozási tanácsadóink “ott karolják fel a hozzájuk forduló szülőket, ahol a segítséget kérik és odáig kísérik őket, ahova szeretnének eljutni. Mindezt személyre és helyzetre szabott szakmai hozzáértéssel, megértéssel és barátságosan teszik.”

(részlet a ClauWi® hordozási tanácsadók munkavégzésének irányelveiből)

 

A ClauWi®Trageschule und Geschwisterschulet (Hordozó- és testvériskola) 1999-ben hozta létre Claudia Hahn és Petra Wilhelm. Ma egyike Németország legnagyobb és legismertebb iskoláinak. Alapítója Petra Wilhelm 4 gyermek édesanyja, a hordozás elkötelezett híve. Az első – 3 órás – alapkurzusoktól hosszú út vezetett a ma 3×3 napos képzés kialakulásáig, az iskola oktatói szervezési ismeretek halmoztak fel a drezdai, a varsói egyetemi klinikák, a német orvosok és egyéb egészségügyi szakemberek és közreműködésével. Iskolánk a Storchenwiege (Németország egyik kendőgyártó és forgalmazó cége) tanácsadója.

A tanácsadók képzésében nagy hangsúlyt fektetünk az alap anatómiai és pszichológiai ismeretekre, amelyekből kiindulva az ortopédiailag helyes hordozás és a tesztközelség fontosságát hangsúlyozzuk mind a hordozott, mind pedig a hordozó szempontjából.

Németországon kívül a világ minden táján szerveződnek kurzusok: Svájcban, Lengyelországban, Izraelben, Magyarországon, Bulgáriában, de az Amerikai Egyesült Államokban és még Európa számos országában is képződnek hordozási tanácsadóink.

Magyarországon 2011. óta van jelen az iskola, az első német nyelvű alapképzések 2011. augusztusában és novemberében zajlottak le. A két kurzus alkalmával 20 résztvevő kapta meg a hordozási tanácsadó címet. 2012-ben pedig megkezdtük a magyar nyelvű képzést is. Jelenleg több mint 50 tanácsadónk áll Magyarországon a hordozni vágyók rendelkezésére.

2017-től a ClauWi Magyarországhoz tartozik az Erdélyi Régió, ahol szintén magyar nyelven tartunk képzéseket a jelentkezőknek és továbbképzéseket a tanácsadóknak.