Iskolánk

ClauWi®Trageschule und Geschwisterschule (Hordozó- és testvériskola) 20 éve alakult, ma egyike Németország legnagyobb és legismertebb iskoláinak. Alapítója Petra Wilhelm 4 gyermek édesanyja, a hordozás elkötelezett híve. Az első – 3 órás – alapkurzusoktól hosszú út vezetett a ma 3×3 napos képzés kialakulásáig, az iskola oktatói rengeteg ismeretet halmoztak fel a drezdai, varsói egyetemi klinikák, neves német orvosok és egyéb egészségügyi szakemberek segítségével és közreműködésével. Iskolánk a Storchenwiege (Németország egyik kendőgyártó és forgalmazó cége) tanácsadója.

A tanácsadók képzésében nagy hangsúlyt fektetünk az alapos anatómiai és pszichológiai ismeretekre, melyekből kiindulva az ortopédiailag helyes hordozás és a testközelség fontosságát hangsúlyozzuk mind a hordozott, mind pedig a hordozó szempontjából.

Németországon kívül a világ minden táján szerveződnek kurzusok: Svájcban, Lengyelországban, Izraelben, Magyarországon, Bulgáriában, de az Amerikai Egyesült Államokban és még Európa számos országában is képződnek hordozási tanácsadóink.

Magyarországon 2011 óta van jelen az iskola, az első német nyelvű alapképzések 2011. augusztusában és novemberében zajlottak le. A két kurzus alkalmával 20 résztvevő kapta meg a hordozási tanácsadó címet. 2012-ben pedig megkezdtük a magyar nyelvű képzést is. Jelenleg több mint 50 tanácsadónk áll Magyarországon a hordozni vágyók rendelkezésére.

2017-től a ClauWi Magyarországhoz tartozik az Erdélyi Régió, ahol szintén magyar nyelven tartunk képzést a jelentkezőknek és továbbképzéseket a tanácsadóknak.

 

Hordozási tanácsadóink “ott karolják fel a hozzájuk forduló szülőket, ahol a segítségét kérik és odáig kíséri őket, ahova szeretnének eljutni. Mindezt személyre és helyzetre szabva szakmai hozzáértéssel, megértéssel és barátságosan teszik. Bátorítják a szülőket arra, hogy bízzanak képességeikben és hallgassanak megérzéseikre a babájuk igényeit illetően.”

(részlet a ClauWi® hordozási tanácsadók munkavégzésének irányelveiből)